- Published in pireas4all
- Read 5048 times
- font size decrease font size increase font size
O Nίκος Μπελαβίλας για τον Κλεισθένη
Στον «Κλεισθένη» και τις αλλαγές που φέρνει στην Αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας συμμετέχοντας σε εκδήλωση στα Βριλήσσια με συνομιλητή τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο και τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς Δανάη Κολτσίδα.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά τάχθηκε υπέρ του «Κλεισθένη» σημειώνοντας πως πρόκειται για δημοκρατική μεταρρύθμιση η οποία επιτρέπει την συμμετοχή της κοινωνίας αντιπροσωπευτικά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Συμπλήρωσε πως έτσι αποφεύγεται το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που παραποιούσε την πραγματική βούληση των πολιτών μιας και τελικά εκείνο που μετρούσε ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου. Αναφέρθηκε στους νέους θεσμούς που δημιουργούνται ενισχύοντας την συμμετοχή των πολιτών.
«Το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής μας οδηγεί σε μία ωρίμανση και μιά νέα αντίληψη για συμμαχίες. Το Λιμάνι της Αγωνίας, η δημοτική παράταξη που ιδρύσαμε πριν από 20 χρόνια στον Πειραιά, άλλαξε το τοπίο της πολιτικής αυτοδιοίκησης Πειραιά. Όμως τόσο η γενική του συνέλευση, από νωρίς το φθινόπωρο, όσο και εγώ, συναποφασίσαμε ότι η εκλογική κάθοδος μας θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου δημοκρατικού μετώπου για την πόλη και το λιμάνι μας. Το ΛτΑ, όπως και πολλές και πολλοί άλλοι είναι οι ενεργοί εταίροι αυτού του μετώπου. Δεν βιαζόμαστε. Ας τρέξουν όσοι τους ανησυχεί η παρουσία μας να εξασφαλίσουν "μεταγραφές" Εμείς εξασφαλίζουμε υγιείς, τίμιες και υπό το φως του ήλιου συμμαχίες» συμπλήρωσε.
Latest from nikosbelavilas.gr
- H εισήγηση του «Πειραιάς για Όλους» για τον ΟΛΠ στο δημοτικό συμβούλιο
- Το κατέβασμα της επιγραφής της Χρυσής Αυγής ζητά ο Πειραιάς για Όλους
- Σε επενδυτικό κλοιό το παλαιό οινοποιείο «ΗΒΗ»
- Ένας ήσυχος δρόμος του Νέου Φαλήρου θα διαλυθεί εν μέσω Αυγούστου με συνοπτικές δια περιφοράς αποφάσεις
- Απολογισμός Πεπραγμένων Δήμου Πειραιά 2019 σε κλειστό «οικογενειακό» περιβάλλον